Rosbiefsalade
met blauwe kaas dressing
Recept:
- Snijd de ananas en avocado in fijne blokjes en snijd de ui in halve ringetjes;
- Bak de pijnboompitten droog;
- Verdeel de verse spinazie over een grote platte schaal;
- Verdeel de rosbief over de spinazie, gevolgd door de ananas, avocado, rode uien ringetjes en pijnboompitjes;
- Doe de yoghurt, de mayonaise, de knoflook, de limoensap, de kaas en het water in een keukenmachine of kom en mix het tot een mooie egale dressing;
- Schenk de dressing over de salade óf serveer deze los in een kannetje;
(je gasten kunnen zo zelf bepalen hoeveel dressing ze lekker vinden en de dressing kun je – goed afgesloten in de koelkast – zeker een week bewaren).Eet Smakelijk!
Tip:
- Deze dressing is tevens heerlijk op een goede burger van de barbecue óf bijvoorbeeld mosselen.
- Laat de ananas weg, voor een koolhydraatarme variant.
Benodigdheden:
voor vier personen
- 100 gram
Rosbief
- 100 gram verse
Baby spinazie
- 100 gram
Ananas
- Eén
Avocado
- Twee eetlepels
Pijnboompitten
- Een halve
Rode ui
- 100 gram
Yoghurt naar keuze
- Een flinke eetlepel
Suikervrije mayonaise
- Een klein teentje
Knoflook
- Sap van een halve
Limoen
- 50 gram
Blauwe kaas naar keuze
- Een eetlepel
Water
Kaasbrood met olijven
Sobrasada