Rosso di Langa.

Land van herkomst: Italië

Een bescheiden, vierkant kaasje met een licht oranje korst. Wellicht springt deze kaas u temidden van onze koeling daarom direct in het oog. Maar weet u ook hoe het korstje van deze kaas aan deze kleur komt? Tijdens de rijping wordt ‘the red from the Langa’ gewassen met een wateroplossing met daarin Annatto: een natuurlijke kleurstof die afkomstig is van Zuid-Amerikaanse bomen.

De oorsprong van de Rosso di Langa vinden we echter in Piemonte – in het noorden van Italië, waar in het geval van deze specifieke, traditionele kaas een mix van koe- én schapenmelk zorgt voor een toch wel unieke smaak. Al smeltend in de mond laat deze kaas namelijk ook ietwat zoete tonen achter. Zoals voor eigenlijk alle kazen geldt, geldt zeker ook voor dit roodflora kaasje dat deze op z’n allerbest is als deze op kamertemperatuur geserveerd wordt.

Een smeuïge textuur. Een redelijk zachte smaak met toch ook wat zoete aroma’s. En een unieke combinatie van koe- én schapenmelk. Als dat niet uitnodigt om eens te komen proeven…

Reblochon

Taleggio